Domaća tech tvrtka CircuitMess nastavlja oduševljavati svojim projektima koji zabavnim proizvodima žele približiti STEM djeci, mladima i svima koji se tako osjećaju. Danas su predstavili svoj najambiciozniji proizvod – autonomni autić Batmobile. To bi bio pravi pravcati Batmanov Batmobile, nije da postoji neki drugi. 

CircuitMess svoj Batmobile predstavlja u sklopu s Warner Bros. Inače, Albert Gajšak, su-osnivač i CEO CircuitMessa, danas je tijekom press konferencije povodom predstavljanja Batmobilea rekao kako su dobili jedinstveni ugovor u regiji kad je u pitanje licenciranje. CicruitMess ima središte u Hrvatskoj, no njihovi proizvodi i ciljevi su globalnog karaktera – najviše se prodaju u SAD-u te zemljama poput Australije i Singapura. 

Njihov Batmobile je, kako smo već napisali, autonomni robotski autić koji dolazi s kontrolerom i čiji je cilj korisnike naučiti vještinama iz polja elektrotehnike, programiranja i inženjerstva. Fora je u tom da sve trebate sastaviti sami, a kako bi svoj novi proizvod učinili najpristupačnijim dosad ovaj put vam neće trebati lemilica već samo šarafi i odvijač (šarafciger po domaćem). 

Batmobile ima kameru, punjivu bateriju, wi-fi, dvojezgreni procesor, zvučnike i hrpu LED-ica da autić može izgledati prekul. 

CircuitMess Batmobile je danas krenuo i s Kickstarter kampanjom koja traje 60 dana i čiji je cilj od 15,000 dolara ispunjen u manje od sat i pol od lansiranja kampanje. U trenutku pisanja ovog članka stoje na 38,000 američkih dolara (sigurni smo da će do objave narasti za još par stotina ili tisuća dolara), a Gajšak kaže da im je cilj imati najuspješniju Kickstarter kampanju dosad te srušiti svoj prethodni (i hrvatski) rekord od 466,966 američkih dolara. 

Više informacija o Batmobileu i Kickstarteru možete pronaći na službenoj stranici.