Sinoć se održala četvrta po redu epizoda live eventy Night City Wire u kojoj nam je CD Projekt RED otkrio čitav niz informacija o vozilima kojima ćemo upravljati u igri Cyberpunk 2077

Tako smo saznali da će vozila biti podijeljena u nekoliko kategorija: Economy, Executive, Heavy Duty, Sport i Hypercars. Za svaku kategoriju prikazano je nekoliko različitih marki i vrsta vozila, uz sočni sočni gameplay vožnje gradom Night City te detaljniji uvid kakav dosad nismo imali.

O vozilima je više informacija podijelio i Paul Dalessi, CD Projektov viši artist za vozila, koji je objasnio da ćemo, ovisno o vozilu koje kupimo ili ukrademo, primijetiti značajnu razliku ne samo u njihovom izgledu, već i u osjećaju i ponašanju. Jako je puno detalja posvećeno tome kako će se vozila kretati, glasati i izgledati, naročito kad uzmemo u obzir da ćemo prilikom vožnje moći upravljati izvan automobila, odnosno iz trećega lica ili iz prvoga lica – unutar automobila.

Kad tome dodamo i činjenicu da ćemo  moći sudjelovati i u utrkama, moramo priznati da, uz sve što igra nudi, od ogromnog otvorenog grada, istraživanja i napucavanja, Cyberpunk 2077 izgleda i kao brutalna trkaća iga.

Dodatna je interesantna činjenica da u igri dolazi i jedno specijalno legendarno vozilo zbog kojega je CDPR sklopio suradnju s kompanijom Porsche. To vozilo je Porshce 911 Turbo iz 1977. godine, koje će u igri voziti ni manje ni više nego Keanu Reeves, odnosno njegov lik Johnny Silverhand.

Osim što će Silverhand voziti Porsche, tu je i njegov motor Arch, kojega su CDPR i Keanu Reeves projektirali i stvorili u stvarnosti, u suradnji s kompanijom Arch Motorcycle. Zato smo u sklopu nove epizode Night City Wire dobili i specijalni segment sa samim glumcem Keanuom Reevesom, inače suosnivačem spomenute motociklističke kompanije, koji nam zajedno sa svojim kolegom pobliže objašnjava proces izrade tog motora.

Idući zasebni segment livestreama posvećen je vizualnim stilovima igre, koji se očituju u svemu: od automobila, odjeće i oružja do implantata. Studio tu ističe četiri vizualna stila koji se direktno odnose na različite klase građana Night Cityja. Svi ti stilovi vezani su uz povijest samog grada ali i univerzuma Cyberpunka, a ti stilovi su kič, entropizam, neomilitarizam i neokič.

O svima njima znali smo još od prije, no u ovom novom videu dobili su nešto konkretnije informacije i prikaz značajki. Dakako, svaki stil bit će vezan uz specifični dio i kvart velikoga grada, pa se kroz njega očituje i društvena segregacija, dajući kompletniji dojam da je grad živ. 

Za sami kraj livestreama, najavljeno je da Cyberpunk 2077 19. studenog uz PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S – stiže i na platformu Google Stadia, a potom smo dobili i novi CG trailer koji ponovno u fokus stavlja mušku verziju protagonista V. Trailer pogledajte u nastavku: