Poljski razvojni studio CD Projekt RED upravo je bacio veliku vijest i po prvi puta službeno potvrdio da je krenuo rad na novoj igri u serijalu The Witcher.

Teaser slika za novu igru ​​sadrži poznati witcher medaljon u snijegu, popraćen izrazom “A New Saga Begins”. Osim ove početne potvrde o novoj sagi u The Witcher franšizi, nisu navedeni nikakvi daljnji detalji – poput vremenskog okvira razvoja ili datuma izlaska igre. CD Projekt RED također je najavio i potvrdio tehnološko partnerstvo s kompanijom Epic Games kroz koje novi nastavak serijala The Witcher rade u potpuno novom Unreal Engineu 5.

Naime, još od igre The Witcher 2: Assassins of Kings, objavljenog 2011. godine, CDPR koristi svoju vlastitu tehnologiju i pokretač REDengine za izradu svojih igara. Ovaj novi odnos s Epicom ne pokriva samo licenciranje, već i tehnički razvoj Unreal Enginea 5, kao i potencijalne buduće verzije Unreal Enginea, a iz CDPR-a kažu da se radi o višegodišnjem partnerstvu, pri čemu će studio pomagati u daljnjem usavršavanju enginea kako bi bio idealan za stvaranje open world igara, stoji u službenoj objavi.

Za sve one koji se boje da partnerstvo s Epic Gamesom znači i da će novi The Witcher biti ekskluziva za Epic Games Store, studio je na odgovor jednog brižnog fana već službeno potvrdio da igra neće biti nikakva ekskluziva ni za jedan dućan, što vjerojatno ujedno znači i da dolazi na sve platforme, a na PC-ju i za Steam na kojem su dosad osvanule sve prethodne igre CDPR-a. S obzirom na to i na činjenicu da je novi Witcher u izradi kroz next-gen pokretač Unreal Engine 5, vjerujemo da je igra u izradi za PC i “nove” konzole PlayStation 5 i Xbox Series X|S, ali službene potvrde o konkretnim platformama zasad nema.

Škola mačaka ili risova aka spekulacije

I to je zapravo zasad to: velika nova open world RPG igra u serijalu The Witcher je u izradi. Nema potvrde o tome hoće li Geralt ponovno biti protagonist, iako bi naglasak na “novu sagu” trebao značiti da ćemo pratiti priču nekog drugog novog witchera. Sokolovske oči nekih fanova uočile su i da medaljon neodoljivo podsjeća na mačku, a ne vuka, dok se internetom šire i spekulacije da zbog šiljatih ušiju više podsjeća na risa, sugerirajući i Školu risova koja službeno ne postoji u kanonu franšize The Witcher, već su je, koliko se zna, osmislili fanovi unazad nekoliko godina.

Škola mačaka poznata je po witcherima psihopatima koji su neslavni zbog krvoločnih sukoba i izdaje vučje škole, a navodno su i jedina škola koja prima žene. Ako mašti damo na volju i zamislimo što bi iduće CDPR mogao smisliti, bilo bi interesantno vidjeti hoće li ovo biti Witcher igra u kojoj ćemo po prvi puta u serijalu kreirati vlastitog igrivog lika te mu/joj birati spol. Kako god bilo, jedva čekamo saznati više.