Nakon što su za vrijeme sajma E3 konačno prvi put pošteno prikazali svoj novi projekt Cyberpunk 2077, CD Projekt Red je odlučio malo više početi pričati o njemu. Prve dojmove dobili smo nakon što su oni koji su pozvani da iza zatvorenih vrata pogledaju gameplay demo od 50 minuta dali svoje izvještaje, a sada je sam tim pomalo počeo više otkrivati taj ambiciozan svijet.

Nove informacije stižu u obliku bloga kroz kojeg su odlučili izdvajati scene iz trailera i popričati o svakoj. Prva objava izašla je prije jedan dana i evo što kaže:

“Dobrodošli u 2077. Night City krije onoliko priča koliko ima stanovnika i gotovo svaka scena iz trailera prikazanog na sajmu E3 priča svoju priču. Trailer kojeg smo pripremili za E3 2018 rezultat je napornog rada cijelog tima u CD Projektu Red i temeljen je na concept artu koji je nastajao kroz godine. Svaka scena je rendeririana u engineu i pruža odličan uvid u živote stanovnika Night Cityja.”

“Night City je nezavisni megagrad koji se nalazi u Free State of California, a vode ga korporacije. Iako je geografski još uvijek smješten u teritoriju Sjedinjenih Američkih Država, zakoni koji vrijede za ostatak Kalifornije i SAD-a, ne vrijede ovdje. Kroz godine su grad rascjepkale same korporacije, kao i ratovi raznih bandi. Oni koji se nalaze između te dvije vatre očajnički pokušavaju preživjeti, jer su pobune i nasilje u neprestanom rastu.”

“Sam je grad spomenik čovječanstva. Trebao je biti najbolji grad na svijetu, stvoren iz ničega. Tehnologija, unatoč velikim ulaganjima u razvoj, nije zbilja riješila probleme. Umjesto toga stvorila ih je još više.”

Osim ove, CD Projekt Red je pripremio još dvije objave, pa ako ih želite sami proučiti i pročitati možete to napraviti na službenim stranicama. Cyberpunk 2077 je u izradi za PC, PS4 i Xbox One i ne znamo ni otprilike izaći, ali se nadamo da će možda razvojni tim biti spreman podijeliti gameplay trailer za vrijeme sajma gamescom koji se u kolovozu održava u Njemačkoj.