CD Projekt RED, iznimno uspješni i poznati poljski razvojni studio koji nam je donio serijal videoigara The Witcher te nam ove godine donosi najočekivaniju igru desetljeća – Cyberpunk 2077, prema novim burzovnim podacima sada je postao drugi najveći razvojni studio u Europi, a ispred njega je samo Ubisoft.

Vijest je to koja dolazi putem reddita, na kojemu je korisnik u/LordParsifal podijelio trenutnu novčanu vrijednost samog studija CD Projekt RED, a prema tim javno dostupnim burzovnim podacima CD Projekt RED sada vrijedi više od 8 milijardi američkih dolara. Francuski razvojni studio Ubisoft, koji čvrsto drži prvo mjesto najvećih studija u Europi, ima novčanu vrijednost koja fluktuira od 8,5 milijardi do 9,5 milijardi američkih dolara.

Osim što su igre The Witcher već i prije bile izrazito popularne te su razvojnom studiju CD Projekt RED donijele svjetsku slavu, svakako je uspjehu pridonio i ogromni hype koji u čitavom svijetu donosi očekivani Cyberpunk 2077, a sigurni smo da tome nije škodio ni ultra popularni Keanu Reeves, koji je prezentirao igru na sajmu E3 2019 i osvojio srca fanova.

No, mnogi vjeruju da je za ovaj skok svakako u trenutnoj fazi najviše zaslužan enormni uspjeh Netflixove serije The Witcher, zbog koje je čak i sama prodaja pet godina stare igre The Witcher 3 ovoga prosinca skočila za nevjerojatnih 554%. Više o tome pisali smo prije dva tjedna na ovome linku.