UPDATE (02 Srp 2019 | 21:30h)

Iako su se sinoć i danas tijekom dana internetom proširile vijesti o tome kako poljski studio CD Projekt RED potencijalno radi na čak tri različite igre vezane uz nadolazeći Cyberpunk 2077, čini se da informacije nisu posve točne, ali i da poznati poljski studio želi sačuvati određene najave za kasnije.

Naime, kako večeras u 21h prenosi poznati portal Polygon, nakon što se internetom proširila vijest o tri igre, koja je originalno došla s poljskog portala Bankier.pl, Polygon je stupio u kontakt s glasnogovornicima CD Projekt RED-a. Prema njihovim riječima, iz studija naglašavaju kako se od njihovih pet internih studija tri fokusiraju na razvoj igre Cyberpunk 2077. “To uključuje CD Projekt RED Varšava i Krakow, koji se bave glavnom igrom, a tu je i studio Wroclaw, u kojemu se oko 40 specijalista industrije bavi tehnologijom [istraživanje i razvoj]“, stoji u izjavi glasnogovornika CD Projekta.

U izjavi su još jednom potvrdili kako četvrti tim iz Varšavskog studija i dalje radi na Gwentu, dok peti razvojni tim “radi na zasad nenajavljenom mobilnom projektu. Također, iz Polygona tvrde kako je potencijalna zabuna nastala zbog krivog prijevoda originalnog intervjua s portala Bankier.pl s poljskog jezika na engleski, no bili su dodatno uporni te su direktno priupitali na koliko Cyberpunk igara studio zaista radi, na što su dobili odgovor predstavnika: “Nemamo više komentara na tu temu“.

Ne znamo za vas, ali mi više nismo sigurni radi li se o dvije, tri ili jednoj igri, pogotovo s obzirom da je glasnogovornik CD Projekta istaknuo kako dva studija rade na “glavnoj” igri Cyberpunk. Znači li to da neki drugi studiji rade na “sporednoj” (hehe), ostaje vidjeti.

Originalna vijest (02 Srp 2019 | 07:48h)

Tijekom konferencije koju organizira razvojni studio CD Projekt RED, predsjednik kompanije Adam Kicinski otkrio je kako njihove ekipe rade na čak tri igre smještene u svijet igre Cyberpunk 2077. Vijest je to koju izvorno prenosi poljski portal Bankier.pl.

Uz Cyberpunk 2077, koji stiže u travnju iduće godine, tako sada ispada da će već i slijedeća “velika” igra poznatog poljskog studija CD Projekt RED biti također tematski vezana uz Cyberpunk 2077, što je nesumnjivo razveselilo popriličan broj fanova. Zanimljivost je kako na svakoj igri radi zaseban tim, no tri Cyberpunk igre nisu jedini projekti na kojima CD Projekt radi, s obzirom da je Kicinski izjavio da dodatne ekipe developera i dalje rade na Gwentu, kao i na jednom zasad još nenajavljenom projektu.

To znači da CD Projekt RED trenutno ima pet razvojnih timova koji rade na pet različitih projekata, što je poprilično ambiciozno i interesantno. Tijekom konferencije potvrđeno je i kako studio u Wroclawu radi na multiplayer modu za Cyberpunk 2077, no nije poznato hoće li isti biti dostupan u izvornom izdanju ili će biti objavljen naknadno i kao zasebna igra – jedna od spomenute tri Cyberpunk igre.

Cyberpunk 2077 izlazi 16. travnja 2020. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One.