Cayde-6 je zaista mrtvav, potvrdio je Bungie Eurogameru tijekom nedavno održanog E3-ja 2018. Lik kojem je glas posudio popularni glumac Nathan Fillion definitivni je favorit fanova, a igrači se s njim druže još od prvog Destinyja.

Novi trailer za ekspanziju Forsaken koja u Destiny 2 stiže 4. rujna jasno je dao do znanja što možemo očekivati s Caydeovom smrću – povratak ozbiljnijem tonu i temama koje je Bungie zapostavio s Destinyjem 2 te pošalicama i one-linerima kojima je igra obilovala.

Kreativni direktor ekspanzije Christopher Barrett Eurogameru je rekao kako su htjeli promijeniti ton u Destinyju 2 i odvesti igru u ozbiljnijem i mračnijem smjeru. “Tematski smo htjeli uhvatiti duh Divljeg Zapada. Željeli smo se vratiti na Reef jer tu leži zanimljiva priča koja se može nadovezati na onu iz prvog Destinyja. Što se dogodilo u Reefu nakon The Taken Kinga? Htjeli smo da Reef bude opasan, mjesto bezakonja na kojem se sve može dogoditi.”, rekao je Barrett.

Bungie je htio napraviti, u stilu pravih vesterna, priču o osveti. “Najbolji način za započeti priču o osveti je osvećivanje nekoga do koga vam je stalo”, rekao je Barrett i nadodao kako je Cayde-6 uvijek bio jedini lik koji je dolazio u obzir u ovakvoj priči. Morao je biti on. 

Inače, tijekom ovogodišnjeg E3-ja svjedočili smo odista emocionalnom činu: fanovi Destinyja 2 su ispred LA Convention Centra, sasvim spontatno, napravili mali spomenik Caydeu-6. Prekrasna gesta za, realno, najboljeg lika kojeg je Destiny iznjedrio.

Zbogom Cayde-6. Bilo je stvarno.