Nakon što je većina planiranog post-launch sadržaja za Anthem odgođena kako bi se razvojni studio BioWare posvetio krpanju nekih osnovnih značajki, u igru je konačno stigao bombastično najavljivani event Cataclysm.

Za one koji ne znaju, Cataclysm je vremenski ograničeni event koji u Anthem dovodi nove story misije, nove izazove te, naravno, novi loot.

Iako su EA i BioWare Cataclysm najavljivali kao nešto što će promijeniti samu srž Anthemovog svijeta te da će nas izbiti iz čarapa, izgleda kako je stvarnost mnogo jednostavnija.

U kataklizmi možete boraviti samo određeni period vremena, a jedna od glavnih novih promjena je sustav “Inversion” koji donosi zanimljive modifikatore. Iz BioWarea kažu kako će modifikatori otežati ili olakšati iskustvo borbe ali i učiniti kataklizmu drukčijim iskustvom svaki put kada se upustite u istraživanje iste.

Uz inverziju, Cataclysm donosi i sezonsku valutu koju ćete skupljati unutar oluje svih oluja i otključavati novi loot, a kompletno je promijenjena i Luck značajka koje će odsad davati dodatni oklop.

Za više informacija o sustavu Inversion, novim oružjima i opremi svakako skoknite ovdje, a u nastavku pogledajte friški gameplay trailer.