Hoće li Resident Evil Village, službeni osmi nastavak planetarno popularnog horor serijala, zaista izaći u travnju ove godine, kako su dale naslutiti glasine od prije nekoliko mjeseci, potencijalno ćemo saznati već idući tjedan, jer Capcom je najavio da će tada prikazati gameplay i hrpu novosti.

Bit će to, kažu iz Capcoma, zapravo premijerni prikaz gameplaya uz koji ćemo dobiti i novi trailer, ali i više informacija o nekim drugim projektima smještenima u univerzum Resident Evil. Specijalni event pod nazivom Resident Evil Showcase odvijat će se u četvrtak 21. siječnja u 23h po našem vremenu, a za njega smo putem Capcomovog twittera dobili i najavni teaser trailer koji već sada nudi nekoliko napetih trenutaka gameplaya. Evo kako to izgleda:

Osim toga, Capcom je naknadno zasebno najavio i da se od danas pa do 25. siječnja (do 15:59h) igrači putem ovoga linka mogu prijaviti za zatvoreno beta testiranje koje će trajati od 28. siječnja do 30. siječnja na konzolama PlayStation 4 i Xbox One, a testiranje su odlučili omogućiti u sklopu proslave 25 godina serijala Resident Evil.

Više informacija o beta testiranju također ćemo saznati za tjedan dana, odnosno idućega četvrtka 21. siječnja u sklopu eventa Resident Evil Showcase.