Od sinoć točno znamo kada izlazi Call of Duty: Modern Warfare II, najnoviji nastavak u nizu o kojem se bruji već dugo. Datum izlaska je 28. listopada 2022., što je otkriveno putem novog teaser trailera koji je premijerno prikazao i igrin artwork.

Naravno, radi se o igri na kojoj pod Activisionom već neko vrijeme radi Infinity Ward, a kao sami teaser pomalo je ne svakidašnji. Kako kažu iz Activisiona, radi se o jednoj od najvećih zabavnih reklama svih vremena. Zašto? Zato što je sniman dronovima uživo iz zraka kroz 24 sata, a sami artwork sastavljan je dio po dio, od čega se svaki dio nalazio na tegljačkim brodovima duljine 2km. Kad su brodovi napokon stali jedan do drugog, sastavili su sliku operativca Ghosta (Simon “Ghost” Riley).

Fensi i očito užasno skup marketing na stranu, u svemu ovome otkriveni su i likovi koji nas očekuju u Call of Duty: Modern Warfare II. Bit će to veliki povratak za poznati Task Force 141, globalni tim legendarnih veterana i operativaca koje čine brkati kapetan John Price, zatim već spomenuti Simon “Ghost” Riley, John “Soap” MacTavish, Kyle “Gaz” Garrick i jedan dosad nepoznati operativac koji se pojavljuje prvi puta – pukovnik meksičkih specijalnih snaga Alejandro Vargas.

Kratki teaser u djeliću sekunde skriva i frazu J.8.22., što očigledno znači 8. lipnja 2022., kada nas očekuje kompletno, službeno i detaljnije otkrivanje igre. Ono što na kraju nije otkriveno su platforme na koje igra izlazi. Naravno, gotovo je sigurno da će to biti PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S. Dodatno, glasine od jutros kažu i da igra dolazi i u tri izdanja: Standard Edition, Cross Gen Bundle i Vault Edition te da će, kao i s prijašnjim igrama serijala Call of Duty, i ova imati otvorenu betu prvo na PlayStationu.

Uz gore prikazanog Ghosta kao glavni artwork igre, evo i ostalih prikazanih profila: