Cijena poslovanja u Kini znači da jako trebate paziti da ne naljutite Komunističku stranku Kine, a Activision je pomalo neoprezno odlučio u najavni trailer za Call of Duty: Black Ops: Cold War staviti snimke s pro-demokratskih studentskih prosvjeda 1989. godine na Tiananmenskom trgu u Pekingu. Prosvjed koji je zahtijevao demokratizaciju društva i vlasti nije završio mirno već nasilnom intervencijom vladajućih zbog koje su mnogi prosvjednici izgubili živote ili završili ranjeni. Kineska vlast i dan danas cenzurira pisanje o tim događajima. 

Budući da su stavili snimke s prosvjeda, video je odmah zabranjen u Kini te je Activision za njihovo tržište trebao pripremiti posebnu editiranu verziju. No, umjesto da su u ostatku svijeta ostavili stari teaser trailer te novi objavili samo u Kini, izdavači Call of Dutyja odlučili su se jednostavno izbaciti potpuno novi trailer te stari staviti na private (što možete vidjeti i u našoj originalnoj vijesti odmah nakon najave). 

Prvi trailer još uvijek je dostupan na YouTube kanalima IGN-a i GameSpota, no na službenim kanalima Call of Dutyja i Xboxa stoji novi i kraći trailer kojeg prenosimo u nastavku.