Bungie se nakon deset godina potencijalno vraća kući – razvojni studio je u pregovorima s Microsoftom o potencijalnoj kupnji i vraćanje pod njihov kišobran. 

Prema Eurogamerovom izvještaju kojeg su potvrdili njihovi vlastiti izvori, već su se održali razgovori o Microsoftovoj akviziciji Bungijea. No, kako to obično biva, u ovom trenutku se još uvijek nisu dogovorili o cijeni koju bi Microsoft platio da Bungie postane dio Xbox Game Studiosa. 

Podsjećamo, Bungie je dugo godina bio pod Activisionom, no već neko vrijeme su potpuno nezavisni studio koji sam izdaje sve vezano uz njihovu live service igru Destiny 2. 

Ovo bi bio svakako ogroman korak za Microsoft budući da je Bungie zaslužan za zlatne godine Microsoftove flagship franžize Halo. Microsoft je prvotno Bungie ugrabio prije 20 godina dok su razvijali Halo: Combat Evolve, a ljubav je pukla oko 2009. godine te je Bungie posljednju Xbox ekskluzivu izbacio 2010. godine. Radilo se o još uvijek fantastičnom Halo: Reachu. 

Kako prenosi Eurogamer, Bungie i Microsoft postajali su sve prisniji u posljednje vrijeme – nadolazeća ekspanzija Beyond Light odmah po izlasku stiže na Xbox Game Pass, a na njemu su već dostupne prethodne dvije ekspanzije Forsaken te Shadowkeep.