Ako je suditi prema novom oglasu za posao, izgleda da Bungie radi na sasvim novom IP-u koji će biti multiplayer character akcijska igra. Projekt je još uvijek u ranoj fazi razvoja

Developeri Destinyja traže incubation sandbox dizajnera, a od novog dizajnera očekuje se da ima iskustva rada na akcijskim igrama fokusiranim na likove te poznavanje kompetitivne gaming scene odnosno esportsa. 

Da Bungie radi na konkurenciji Overwatchu i Valorantu vidljivo je iz činjenice što popularni developer od potencijalnih dizajnera traži da razmišljaju o tome kako timovi funkcioniraju u kompetitivnim igrama te na koje se sve načine mogu spojiti različite sposobnosti za epske gameplay trenutke. 

Doduše, Bungie je možda svjestan da je tržište već zasićeno hero shooterima stoga možda kompletno miču shooter iz jednadžbe te se orijentiraju na čistu akciju.

Inače, nakon što su prije dvije godine raskrstili s Activisionom, Bungie ima ambiciozne planove proširiti se s otvaranjem novih ureda u Amsterdamu iduće godine koji bi služili kao izdavački i marketinški centar. Uz to planiraju povećati svoje postojeće urede kako bi mogli raditi na više projekata u budućnosti, uključujući i one koji nisu vezani uz njihov serijal Destiny.