Prošli tjedan je Naughty Dog, na žalost fanova, objavio da njihov The Last of Us multiplayer projekt još nije spreman za prikazivanje. Referirajući se, najvjerojatnije, na prošlotjedni PlayStation showcase igara, Naughty Dog je kazao kako vjeruje da smo se svi nadali čuti nešto više o novoj multiplayer igri koja je iz jednostavne adaptacije moda Factions koja je trebala izići u sklopu lansiranja The Last of Us Part 2, prerasla u potpuno samostalnu igru.

Nevjerojatno smo ponosni na posao koji je naš studio do sada obavio, ali kako se razvoj nastavljao, shvatili smo da je najbolje igri pružiti još više vremena”, istaknuo je studio.  

Drugi izvori tvrde da Naughty ništa nije shvatio sam već da su prste u svemu imali Sony i Bungie na čiju inicijativu je došlo do reevaluacije projekta. Prema portalu Bloomberg, Sony je  od Bungieja tražio da procijeni razne live service igre koje Sony trenutno ima u razvoju. Bungie je, prema navodima, izrazio zabrinutost zbog toga što The Last of Us multiplayer ne može “držati igrače angažiranima dulje vrijeme“, što je rezultiralo ponovnom procjenom.

Kako god bilo, Naughty Dog je u svojem priopćenju dodao kako će tim nastaviti raditi na projektu, kao i na drugim igrama u razvoju, uključujući “potpuno novo singleplayer iskustvo” o kojem ćemo, prema svemu sudeći, uskoro čuti nešto više.