Najavljen u listopadu prošle godine, Silent Hill 2 remake o kojem se neko vrijeme šuškalo naišao je na zabrinutost određenog dijela obožavatelja koji su izrazili skeptičnost prema remakeu jednog od najpopularnijih i najutjecajnijih horora svih vremena. Bloober Team, razvojni tim koji remakea voljeni klasik, najpoznatiji je po svojim hororima te potpisuje igre poput Layers of Fear 1 i 2, Observer, Blair Witch i The Medium. Marketinška direktorica studija Anna Jasińska se u intervjuu za DreadXP osvrnula na internetska komešanja kazavši da fanovi nemaju razloga za brigu.  

“Što se strepnje tiče, da, pritisak je velik budući da imamo posla s jednom od najboljih psiholoških horor igara ikada napravljenih. Želimo se držati što bliže originalu te ga staviti u središte pozornosti. Fanovi se ne trebaju bojati da ćemo fulati poantu igre” izjavila je i dodala kako je Konami u sklopu Tokyo Games Showa 2019. godine od njih, kao i brojnih drugih studija, zatražio koncept u kojem bi se vidjelo kako bi izgledao remake Silent Hilla 2. “Mnogi drugi studiji otimali su se za suradnju, ali na kraju je naš koncept bio taj koji je ukrao Konamiju srce.“, kazala je.

Jasińska je također rekla da vjeruje da je dio razloga zbog kojih im je  Konami iskazao povjerenje upravo u tome što se “vjerno drže tradicionalnog kanona priče uz modernizaciju gameplaya i vizuala iz temelja”.