Ukoliko ste fan Valveove pucačine Half-Life i svakodnevno koristite Steam već godinama, bilo bi pomalo čudno da već dosad niste čuli za igru Black Mesa – neslužbeni i izrazito ambiciozni potpuni remake prvog nastavka u serijalu Half-Life, na kojemu već dugi niz godina rade fanovi igre okupljeni pod nazivom Crowbar Collective. Nakon pet godina u Early Accessu, Black Mesa 5. ožujka napokon izlazi u punom obliku.

Za početak, valja istaknuti kako je pet godina u Early Accessu samo posljednja faza ovoga projekta. Naime, spomenuti fanovi iz studija Crowbar Collective na Half-Life Remakeu imena Black Mesa zapravo neumorno rade već jako dugo i taj mukotrpni i dugotrajni proces započeli su prije punih 14 godina – točnije, u ožujku 2006. godine. Tijekom većine razvoja, njihov rad bio je isključivo na volonterskoj bazi te nisu zaradili nikakav novac sve dok se igra nije pojavila na Steamu u sklopu programa Early Access u svibnju 2015.

Projekt Black Mesa, nastao iz čiste ljubavi prema igri Half-Life i kojega rade fanovi za fanove, nakon toliko dugo godina, brojnih iteracija i dodavanja sadržaja, levela i poglavlja sada je napokon spreman za izlazak, a o svemu tome putem Steam stranice igre oglasio se voditelj projekta Adam Engels u podužem pismu i objavi koju možete pročitati u cijelosti na ovome linku.

Mislimo da je nadolazeća verzija 1.0 najbolja, najispoliranija i najzabavnija verzija igre dosad“, o skorom izlasku iz Early Accessa rekao je Engels, ističući kako će njihov studio Crowbar Collective svakako nastaviti u potpunosti podržavati i nadograđivati igru te ispravljati bugove čak i nakon izlaska iz Early Accessa.

Stoga, ukoliko želite zaigrati originalni Half-Life, ali u potpuno novom remakeanom modernom ruhu, igru Black Mesa možete putem Steama kupiti po cijeni od 18 eura, ususret njezinom punom izlasku na PC tržište 5. ožujka.