Albert Penello, bivši direktor Xboxa, na svom je službenom Twitter profilu podijelio s nama svoje mišljenje o novom PlayStationovom kontroleru DualSense. Ako ste mišljenja da bivši direktor Xboxa nikako ne može biti relevantan po tom pitanju jer dolazi iz konkurentske firme i velika je vjerojatnost da će istaknuti samo loše strane kontrolera – mogli biste se iznenaditi. Penello je u Microsoftu radio punih 18 godina, a iz tvrtke je otišao dok je bio na mjestu direktora marketinga za konzole. 

U kratkim crtama, Penellu se sviđa novi kontroler, a posebno ističe njegov futuristički dizajn i činjenicu da izgleda kao armor u igrama Portal i Mass Effect. Oblik kontrolera DualSense djeluje mu komforno za držanje u rukama, iako je bio uvjeren da će se Sony dizajnom osloniti na Stadijin, a ne na Xboxov kontroler.

U daljnjim tweetovima skrenuo je pažnju i na neke moguće nedostatke poput odmaranja prstiju na triggerima i nehotičnog pritiska na njih, a upitao se i hoće li ljudima s većim rukama kontroler biti neudoban zbog zadebljenja na drškama koje bi mogle vršiti pritisak na palčano uzvišenje. Zanima ga i hoće li se mikrofon koristiti i u praksi, postoji li podrška za VR i hoće li biti kompatibilan s PlayStationom 4.

Nadamo se da ćemo na sva ova, ali i mnoga druga pitanja koja nam se vrte po glavi uskoro dobiti odgovor.