Nova igra smještena u Fable svemir trenutno je u razvoju u Flaming Fowl Studiosu, razvojnom studiju kojeg čine developeri iz sada bivšeg Lionhead Studiosa. (Jeste li pročitali postmortem o Lionheadu na Eurogameru? Preporučamo.) Flaming Fowl su u intervjuu s IGN-om otkrili da će danas pokrenuti Kickstarter kampanju za projekt Fable Fortune.

Fable Fortune biti će collectible card game (kao Hearthstone: Heroes of Warcraft) koja bi trebala izaći krajem 2017., pretpostavljamo ako bude uspješno isfinancirana na Kickstarteru. Likovi i lokacije u Fable Fortuneu bit će bazirani na starim Fable igrama, a igrači će i u ovoj igri morati donositi odluke koje će ih primicati bliže strani dobra ili zla. U ponudi će također biti offline co-op i mogućnost level-upanja karti, a studio razmišlja i o dodavanju kampanje i još PvP modova.

Na Fable Fortuneu radilo se od 2014. i igra je originalno trebala biti dio Fablea 2. Kickstarter kampanja za Fable Fortune lansirat će se danas u 10 ujutro po njujorškom vremenu (u 18 sati po našem). Flaming Fowl će od velikodušnih fanova na Kickstarteru tražiti 250 tisuća funti (skoro 366 tisuća dolara) kako bi financirali izlazak Fable Fortunea za PC i Xbox One. Zatvorena beta počet će nakon završetka Kickstarter kampanje, a otvorenu betu isprobat ćemo kasnije ove godine.

ETA: I evo linka na Kickstarter kampanju!