U Battlefield V uskoro stiže besplatno ažuriranje Chapter V: War in the Pacific, koji će bitke Drugog svjetskog rata preseliti na Pacifik, gdje će se sukobiti američke snage s jedne strane i japanske s druge. 

Amerikanci i Japanci već su se sukobili u igrama Battlefield 1942 i Battlefield 1943, a razvojni studio DICE ovoga puta donosi rekreirane mape Iwo Jima i Pacific Storm. Iwo Jima je iznimno dinamična mapa u kojoj neće izostati bliske borbe, dok će Pacific Storm donijeti nešto više pomorskih plovila, uz pomoć kojih ćemo pokušati osigurati prevagu u bitci. Treća mapa, koja će biti naknadno implementirana u igru je Wake Island, a očekujemo je negdje tijekom mjeseca prosinca.

Od novih oružja stiže nam dobro poznata američka puška M1 Garand te japanska inačica Type 99 Arisaka. Tu su još i japanska strojnica Type 100 Arisaka i moćna strojnica M1919A6, a u sklopu Battle Pickupa na bojnom polju bit će moguće pronaći katanu, posebno dizajniranu i specijaliziranu za blisku borbu, dok će drugi Battle Pickup biti – M2 Flamethrower. Američki vojnici po mapi će se kretati legendarnim M4 Sherman tenkom, a japanski će upravljati tenkom Type 97. Kad nam kao jedina opcija ostane napad iz zraka, pilotirat ćemo F4U Corsair avionom, koji dolazi u Fighter i Bomber varijanti, dok će japanska inačica biti Japanese Zero Fighter, uz iste dvije varijante.

Chapter V: War in the Pacific izlazi 31. listopada, a podsjećamo kako je i ovog vikenda, od 24. do 28. listopada, moguće besplatno zaigrati Battlefield V. Zadnji besplatni vikend bit će onaj između 1. i 4. studenog, a u sklopu njega zaigrat ćemo i novi Chapter V. Svi detalji novog ažuriranja, dostupni su ovdje.