Nakon mjeseci i mjeseci pukih glasina, BioWare je danas u sklopu proslave N7 Day napokon službeno najavio Mass Effect Legendary Edition – paket kompletnih remastera originalne tri igre, a uz to je najavljen i potpuno novi nastavak.

Kako u najavi na svom službenom blogu navodi Casey Hudson, potpredsjednik i generalni menadžer studija BioWare, Mass Effect Legendary Edition sadržavat će osnovni singleplayer sadržaj igara Mass Effect, Mass Effect 2 i Mass Effect 3, te apsolutno sve DLC dodatke, uz promo oružja, oklope i drugo. Svi oni bit će kompletno remasterirani i optimizirani za 4K Ultra HD igranje.

Remasteri trilogije stižu na proljeće 2021. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One, ali i na PlayStation 5 i Xbox Series X kao besplatne “forward kompatibilne” igre uz stanovita vizualna poboljšanja za next-gen konzole. No, to nije sve.

U istom blog postu, Hudson je najavio i potpuno novi nastavak serijala Mass Effect, ističući da je u studiju BioWare već sastavljen tim veterana serijala koji marljivo rade na novom poglavlju u univerzumu Mass Effecta.

Novi nastavak je trenutno u ranim fazama projekta te ništa drugo o njemu zasada ne znamo, osim što smo dobili premijernu art sliku, koju donosimo u nastavku. Hudson obećava da će studio uskoro podijeliti više novosti.

U imenu ove slike BioWare je napisao “Mud skipper”. Naziv broda u novom nastavku Mass Effecta? Tko zna!