Nakon četiri godine hypea, povremenih vijesti i trailera na kapaljku te niza odgoda i nepoznanica hoće li uopće ikad stići, THQ Nordic i razvojni studio Experiment 101 večeras su napokon najavili da Biomutant izlazi 25. svibnja.

Ukoliko vam treba podsjetnik, radi se o luckastom i izrazito čudnom akcijskom RPG-u koji je najavljen još na sajmu gamescom 2017 (na kojemu smo prvi puta i zaigrali Biomutanta i prenijeli vam dojmove). U ovom čudu od igre igrat ćemo kao mutirani ninja rakun i odvažiti se na misiju spašavanja post-apokaliptičnog svijeta kojega je uništila nuklearna kontaminacija, a rezultat toga je da su brojne životinje mutirale i postale čudovišta.

U perspektivi iz trećeg lica koristit ćemo niz melee borilačkih kung fu vještina i čitavi arsenal raznoraznog oružja, craftati mechove, vlastita oružja i druga pomagala od otpadaka, a na raspolaganju ćemo imati i raznorazne genetske mutacije koje će nam davati jedinstvene specijalne moći.

Biomutant će biti jedinstven i po tome što će naš izgled koji ćemo kreirati na početku – direktno utjecati na statove kroz posebni RPG sustav, što će biti vezano i uz mutantske moći, bio-kontaminaciju i radijaciju kojima ćemo se moći izložiti i otključati posebne telekinetičke, levitacijske i druge sposobnosti.

Sve to događat će se u velikom otvorenom svijetu koji ćemo moći istraživati pješice ili koristeći raznorazna već postojeća vozila, zračne balone i jet-ski ili, pak, craftati naša vlastita vozila. Najbolje od svega je što će nas čitavim putem pratiti šašavi narator koji će prepričavati sve što se događa u igri, kao radijski voditelj iz pedesetih.

Posljednji gameplay iz igre vidjeli smo prošloga ljeta (video iznad), kada smo saznali i da je igra već tada bila u finalnoj fazi izrade, ali studio i izdavač tada nisu htjeli postavljati datum izlaska dok ne budu sigurni da je igra u potpunosti goova i spremna. THQ Nordic sada uz konačnu objavu datuma obećava da nas više informacija očekuje u narednim tjednima i mjesecima uoči izlaska igre.

Za kraj, po novome Biomutant napokon izlazi 25. svibnja ove godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One (vjerujemo da će uskoro uslijediti i najava da igra dolazi na PlayStation 5 i Xbox Series X/S kroz backwards kompatibilnost). Igru je od sada moguće prednaručiti putem službene stranice igre za PC (Steam, GOG), PlayStation 4 i Xbox One i to u nekoliko različitih izdanja: digitalni Standard Edition, nešto skuplji fizički Collector’s Edition, a tu je i najskuplje fizičko izdanje zvano Atomic Edition.