Ako ste iz nekog razloga sumnjali da će THQ Nordic i razvojni studio Experiment 101 isporučiti nadolazeći open-world akcijski RPG Biomutant i na nove konzole PlayStation 5 i Xbox Series X, THQ je to upravo dodatno potvrdio te su izbacili još dva nova gameplay videa, za svaku novu konzolu po jedan.

Nakon što smo prije samo nekoliko dana saznali da će bazne konzole PlayStation 4 i Xbox One igru vrtjeti u rezoluciji 1080p i 30FPS-a, a malo jače verzije PlayStation 4 Pro i Xbox One X u 1080p i 60FPS-a, dosad je bilo poznato da će igra izgledati najljepše i najbolje se vrtjeti na PC-ju, u rezoluciji native 4K i 60FPS-a.

Xbox Series X gameplay

Sada imamo needitirani dokaz kako će igra izgledati i na novim konzolama (iako se ne radi o next-gen verzijama igre, već backwards kompatibilnom izdanju sa starih konzola, koje će se moći igrati na novima). No ono što pomalo iznenađuje je što će novi Xbox Series X igru vrtjeti u rezoluciji native 4K i 60FPS-a, dok Biomutant na PlayStationu 5 trenutno očigledno ima određenih “poteškoća sa stabilnošću i performansama”, ističe THQ.

PlayStation 5 gameplay

Igra će zato, barem zasada, na tržište za PS5 izaći s isključenom opcijom za native 4K. Tu konkretnu informaciju THQ Nordic i Experiment 101 ističu odmah u startu novog gameplay videa za PlayStation 5, navodeći da se igra na Sonyjevoj konzoli zato vrti u 1080p i 60FPS-a, te da je ta HD rezolucija upscaleana na 4K. Zašto je tome tako i na kakve su poteškoće naišli na PlayStationu 5 te kada će se to promijeniti, obećavaju da ćemo saznati uskoro

Biomutant izlazi za samo pet dana, odnosno 25. svibnja za PC, PlayStation 4 i Xbox One te će biti igriv i na novim konzolama PlayStation 5 i Xbox Series X.