Posljednji put kad je Capybara Games pričao o svojoj igri Below bila je 2016. godina. Igru koju su javnosti predstavili 2013. godine već je tada neko vrijeme bila u izradi, a prije dvije su je odlučili odgoditi na neodređeno vrijeme. One koji su od početka pratili razvoj te obećavajuće akcijske avanture je ta objava rastužila, no sada su konačno odlučili da je vrijeme da igračima kažu kako stvari stoje.

Prema onome što neki mediji, kojima je bilo omogućeno odigrati dijelove igre, kažu Below sasvim dobro napreduje. Capybara nikad nije podijelila previše detalja, ali su se spominjali rogue-like i survival elementi uz napomenu da ćete sve sustave morati prokužiti sami jer vas igra ne planira držati za ruku i reći vam što morate raditi. To naravno znači puno pokušaja i pogrešaka, što povlači puno umiranja i duh From Softwareovih igara.

Pet godina nakon još uvijek ne znamo baš puno više o igri, osim da će biti atmosferična i da krije zanimljivu priču za koju razvojni tim vjerojatno želi da je igrači sami otkriju, umjesto da znaju unaprijed što ih čeka. Oni koji se trenutno nalaze u Bostonu na sajmu PAX East će moći sami vidjeti na čemu je tim radio posljednjih godina, što znači da ćemo i mi kojima nije baš jednostavno skočiti preko Bare uskoro dobiti više detalja.

Below je u izradi za Xbox One i PC, a ako se stvari budu odvijale prema planu zaigrat ćemo je do kraja ove godine. Ako vam treba podsjetnik kako igra izgleda, možete ispod teksta pogledati trailer star dvije godine, a nešto malo detalja nalazi se na službenim stranicama.