Razvojni tim Harebrained Schemes je nekim igračima poznat po igrama kao što su serijal Shadow Returns i Necropolis: Brutal Edition, a prije dvije i pol godine su putem Kickstartera tražili sredstva za razvoj svojeg novog projekta imena Battletech. Radi se o strategiji na poteze u kojoj su u glavnoj ulozi mechovi koje njihovi ljubitelji nisu pošteno vidjeli u akciji jako dugo.

Radnja se odvija u dalekoj 3025. godini kada se cijela galaksija nalazi u neprekidnom ratu u kojem sudjeluju članovi plemenitih obitelji. Oružja koja se koriste jesu upravo ta ogromna dvonožna borbena vozila zvana BattleMechs. Vi ćete biti na čelu organizacije plaćenika koja ima pristup svojim mechovima i pokušat ćete sačuvati glavu u tom brutalnom civilnom ratu koji hara galaksijom.

Osim kampanje za jednog igrača razvojni je tim pripremio i PvP multiplayer i Skirmish modove, pa ako je sve to dobro zamišljeno i izvedeno Battletech bi trebao pružiti solidnu količinu zabave. Igra je u izradi isključivo za PC, a prema objavi trebali bi je zaigrati 24. travnja. Na Steamu je već sada moguće odraditi predbilježbe po cijeni od 39,99 eura. Najnoviji trailer koji prikazuje priču nalazi se ispod teksta, dok je više detalja o tom znanstveno-fantastičnom svijetu moguće pronaći na službenim stranicama.