Da je linija između utopije i distopije vrlo tanka dokazuje Atomic Heart – akcijski FPS smješten u alternativnoj povijesti Sovjetskog Saveza 1955. godine u kojem ljudi i njihovi pomagači roboti žive miran suživot. Barem je tako bilo dok nije došlo novo ažuriranje robotskih kontrola koje je za samo nekoliko dana pretvorilo nekad savršen svijet u tragičnu distopiju.

Nezaustavljiv i rapidan razvoj tehnologije paralelno s tajnim eksperimentima doveo je do pojave mutantskih stvorenja, zastrašujućih i supermoćnih robota koji su se odjednom pobunili protiv svojih tvoraca. Svaki je robot temeljen na znanju Atomic Hearta – izgrađenog od strane Postrojenja 3826 za pružanje svakodnevne pomoći stanovništvu, a sada to znanje iskorištava za uništenje ljudske rase. 

Što bi bilo kad bi bilo? Izgleda da je razvojni studio Mundfish bio inspiriran razvojem robotike i napredne tehnologije tijekom Drugog svjetskog rata pa je svijet Atomic Hearta ispunio spekulativnom fikcijom u kojem je povijest krenula nekim drugim slijedom. Znanost, jednakost i bratstvo glavni su simboli slobode u ovoj stvarnosti u kojoj igrač preuzima ulogu bojnika obavještajne službe nadimka “P-3” koji mora otkriti koje sile stoje iza utopijskog sna, a koje se kriju u dubinama objekta 3826.

Što se borbe tiče, igrači će na raspolaganju imati širok raspon nadogradnji za sva vatrena oružja i hladna oružja, a nosit će i posebnu rukavicu, Polymer Glove, koja im daje sposobnosti kao što su telekineza, smrzavanje i elektrošokiranje.

Atomic Heart trebao bi izići 21. veljače 2023., a bit će dostupan za PC, PlayStation 5 i 4, Xbox Series X/S i Xbox One. Igra se može prednaručiti u standardnom, Gold i Premium izdanju od kojih svaki nosi određene pogodnosti.