Developer Deck 13 izbacio je novi combat trailer za nadolazeći akcijski RPG Atlas Fallen. Vrlo impresivan video snažan fokus stavlja na prikaz borbe i brojnih mogućnosti koje ćemo preuzeti kao sand-man koji ima magičnu sposobnost manipulirati pijeskom kojim je, više manje, prekriven čitav svijet.

Atlas Fallen nudi opciju posjedovanja dva main oružja koja su opremljena u isto vrijeme i opciju slobodnog prebacivanja između njih za postizanje kul kombosa. Video prikazuje nekoliko vrsta fantasy oružja kao što su nož cjepač, pješčani bič, glomazni čekić, šake i slično.

Još jedna značajna stavka gameplaya je mogućnost gomilanja momentuma. Svakim uspješnim udarcem gomila se momentum koji nam omogućuje korištenja posebnih napada i također osnažuje oružje. Međutim, s velikom moći dolazi i velika odgovornost što znači da ćemo pretrpjeti veću štetu ako nas neprijatelj pogodi dok nam je stupanj momentuma visok.

Sama borba sastoji se od puno skakanja, izbjegavanja, kotrljanja, trčanja te svih rapidnih aktivnosti i akrobacija kako bismo se na najefikasniji način sukobili s nerijetko ogromnim pješčanim čudovištima. Bit će moguće unaprjeđivati i modificirati opremu za odabrani stil borbe bio on fokusiran na dijeljenje štete ili nešto rezerviraniji stil igre, a sudeći prema traileru, izbora je zaista puno.

Potvrđeno je da će Atlas Fallen podržavati online co-op za dva igrača što znači da ćemo se u pustinjske predjele moći uputiti s prijateljima.

Atlas Fallen stiže na PC i konzole nove generacije 10. kolovoza.