Prošlo je gotovo dvije godine otkako su EA i razvojni studio Respawn Entertainment na tržište izbacili popularni besplatni battle royale Apex Legends. Igra je tek prije pet dana (5. studenog) napokon stigla i na Steam i odmah postala jedna od najpopularnijih igara na toj platformi.

PC izdanje igre dosad je bilo moguće igrati isključivo preko Electronic Artsove vlastite platforme Origin, a igru je tijekom vikenda na Steamu igralo više od 116 tisuća ljudi istovremeno. Time se Apex Legends našao u TOP 5 najigranijih igara na Steamu, a ispred njega su samo Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, PUBG i Among Us (GTA V je tako sada ispod Apexa, na šestom mjestu, a Rocket League je na sedmom).

Nismo ni sumnjali da će Apex Legends privući brojnu publiku na Steamu, a tome u prilog ide i činjenica da je prije tjedan dana u igru stigao i novi heroj Horizon, a upravo od danas dostupan je i drugi novi sadržaj jer je upravo krenula sedma sezona. Dostupno je i novo izdanje igre zvano Champion Edition po cijeni od 40 eura, a što sve donosi, pisali smo na ovome linku.