Od pamtivijeka čovjek ima tendenciju varati sustave ne bi li se dokopao nečega bez truda ili vremena. U igrama se pokazalo to češće nego očekivano, bez sumnje. Međutim sustavi protiv varanja su također prisutniji, tako da će u slučaju popularnog Apex Legends naslova igrači koji budu varali na skupljanju iskustvenih bodova bivati adekvatno sankcionirani.

Pobliže, riječ je o tzv. “Piggybacking” pristupu igranju. Kako Apex Legends u jednom segmentu vrednuje vaše iskustvo igranja prema vremenu igranja kojeg ste proveli živi, konkretna skupina igrača je zloupotrijebila ovaj sustav vjerojatno sakrivajući se po mapi i izbjegavajući konflikte.

Igrači koji se budu odvajali od svog tima u vlastite solo akcije bit će pošteđeni bana, osim u slučaju ako se ne uspostavi da se odvajaju isključiva iz gore navedenih razloga. Brojka igrača odnosno korisničkih računa koji zloupotrebljavaju razne načine igranja te kvareći iskustvo drugim igračima možete, isključivo vlastitu korist, narasla je preko 700 tisuća. Tim više opravdan razlog uvođenja sankcija za gore navedene zlouporabe.

Igrajte fer, nema prevelike koristi od varanja, evidentno!