Najavu igre A Total War Saga: TROY dobili smo sredinom rujna prošle godine, a od razvojnog studija koji stoji iza igre sada stiže vijest koja će, sigurno smo, razveseliti većinu igrača. Nova igra ovog popularnog serijala svim će igračima biti dostupna potpuno besplatno u prva 24 sata na dan izlaska! Jedini “trik” je da će nam za preuzimanje biti potreban, ni manje – ni više negoli račun na platformi Epic Games Store.

Naime, kako razvojni studio Creative Assembly piše u zaista opširnom tekstu na blogu, A Total War Saga: TROY bit će ekskluzivan naslov na platformi Epic Games Store kroz prvih 12 mjeseci od dana izlaska, a svim će igračima biti besplatan za preuzimanje u prva 24 sata. Tko prvi (drugi, treći, sto pedeseti, nije ni bitno…) njegova igra.

Čitajući objavu na blogu čini se kao da se razvojni studio u jednu ruku “ispričava” za taj potez, odnosno obrazlažu zašto su se odlučili na ekskluzivnost s Epicom. Razlog je zapravo vrlo jednostavan, a leži u tome da će na taj način igru dostaviti većem broju igrača, te će cijeli serijal na taj način pogurati naprijed. Za dvadeseti rođendan serijala, složit ćemo se da ovo uopće nije loša ideja.

A Total War Saga: TROY stići će i na Steam nakon isteka tih godinu dana ekskluzivnosti, a sama igra izlazi 13. kolovoza, isključivo na PC-ju.