Njemački razvojni tim Deck 13 svojom je igrom Lords of the Fallen pokazao kako može na kvalitetan način iskoristiti šablonu na kojoj je temeljen serijal Dark Souls, a sada će pokušati graditi na temeljima koje je tada postavio. Učinit će to akcijskim RPG-om The Surge koja hardcore akciju seli iz svijeta fantastike u svijet znanstvene fantastike.

The Surge će nas odvesti u distopijsko okruženje u bližoj budućnosti. Prema riječima razvojnog tima tehnologija je u svijetu igre napredovala toliko da se okrenula protiv čovječanstva zbog čega se život na Zemlji polako, ali sigurno bliži kraju. Društvo je na rubu kolapsa, a na odabrane heroje pao je teret spašavanja onoga što se spasiti može.

Dijelove za nadogradnju odijela čupat ćemo s mehaniziranih protivnika s kojima ćemo se sukobiti.

Dijelove za nadogradnju odijela čupat ćemo s mehaniziranih protivnika s kojima ćemo se sukobiti.

U središtu pozornosti bit će Warren, junak s moćnim industrijskim egzoskeletom kojeg je moguće prilagoditi za borbu. Razvojni je tim obećao da će igrači imati brojne mogućnosti prilagođavanja ovog oklopa, ovisno o svom igraćem stilu i željenom pristupu borbi.

The Surge je još uvijek pokriven velom tajni i o igri se ne zna mnogo, no sigurni smo da ćemo konkretnije informacije dobiti uskoro. Pogotovo zbog toga što igra na tržište stiže već u svibnju ove godine. Jednom kad stigne, The Surge će biti dostupan za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Više informacija možete potražiti na službenom PS blogu.