Serijal Might & Magic koji u raznim oblicima postoji više od 30 godina dobio je još jedan spin-off u obliku taktičke PvP igre Might & Magic: Showdown. Ova je igra najavljena tek ovog tjedna, a igračima je odmah postala dostupna u nedovršenoj verziji u sklopu Steamovog programa Early Access.

Might & Magic: Showdown kombinira taktički gameplay s akcijom u stvarnom vremenu, a fokusira se na PvP bitke u zatvorenim arenama. Showdown nema narativne elemente i njegova je prezentacija krojena tako da podsjeća na stolnu igru, a ne tradicionalnu video igru. Zanimljivo je spomenuti da su likovi u igri zamišljeni kao figurice koje su u početku potpuno sive, a boje im dodaju igrači, što ih čini jedinstvenima.

Heroji su koncipirani kao oni u stolnim igrama.

Heroji su koncipirani kao oni u stolnim igrama.

Figurice u borbi funkcioniraju kao jedinice u klasičnom RTS-u u smislu da izvode napade po naredbi, pa je će igrači morati posebnu pažnju posvetiti tome da nijedna jedinica ne stoji nezaposlena. S mehanikama igre igrači će se moći upoznati kroz 15 tutorial misija kroz koje će otključati nove heroje, napade, rune i slično.

Early Access verzija igre dostupna je po cijeni od 19,99 eura, a Ubisoft još uvijek nije spreman definirati datum izlaska konačne verzije, budući da on ovisi o povratnim informacijama koje će razvojni tim dobiti od igrača koji se uključe u Early Access.