Battlefield 1 se trenutno nalazi u fazi zatvorenog alfa testiranja, pa su igrači naravno zgrabili priliku za obaviti data-mining i objaviti svoje pronalaske. Budući da taj svoj posao shvaćaju ozbiljno, obavili su ga izuzetno temeljito, pa ako želite ostati iznenađeni i krajem listopada sami doznati što je DICE pripremio nemojte nastavljati s čitanjem.

Osoba koja je na sebe preuzela odgovornost objavljivanja ovih informacija krije se pod Reddit korisničkim imenom Lobix300, a one glase ovako: multiplayer dio igre sastojat će se od 10 mapa i sedam različitih modova među kojima će biti stari i provjereni Conquest i Rush, te neki novi imena Possession i Breakthrough.

Što se tiče kampanje za jednog igrača, izgleda kako će se sastojati od šest epizoda i 20 poglavlja, a hoće li biti zanimljiva ostaje za vidjeti. Među ostalim stvarima koje su navedene nalazi se podugačak popis oružja, što automatskih što za borbu prsa o prsa, te solidna količina ostale opreme koju ćete moći ponijeti sa sobom na virtualno bojište.

Battlefield 1 izlazi 21. listopada za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a ovaj put su se EA i DICE odlučili vratiti u povijest i smjestiti igru u Prvi svjetski rat. Ako sami želite proučiti što su točno sve pronašli, bacite oko na ovu temu na Redditu.