Sea Salt je nadolazeća igra koja neodoljivo podsjeća na Nintendov Pikmin serijal, ali sa zlim, Lovecraftianskim spinom!

U njoj će nam developeri Y/CJ/Y omogućiti da igramo kao Dagon, stari bog mora. Ljudi su se toliko okuražili da su nam prestali prinositi žrtve, pa je na nama da dobijemo našu kilažu mesa koja nam je obećana, kroz naše čudovišne sluge.

Sea Salt izgleda, kao što smo već napomenuli, kao zločestiji i brži Pikmin. Kontroliramo jednog “apostola“, te vodimo okolo naše sluge i zapovijedamo im da napadaju ili što god. Velika čudovišta uništavaju zidove, mala i agilna se nekontrolirano zalijeću na neprijatelje i strijelci bacaju vatrene kugle. Imamo ograničen broj naših sluga i u interesu nam je da prežive, pa je svakako pametno održavati ih na životu i obraniti od napada. Tu pogotovo u fokus dolaze bitke s bossovima, gdje ćemo morati učiti patterne da bismo ih u konačnici pobijedili.

Developeri obećavaju i kampanju koja će se granati putem naših odluka. Iako igra izgleda kratko i brzo, ima više ruta kroz svaku misiju, koje počesto znaju rezultirati drugim bossom. Navodno će u igri biti šesnaest tipova sluga koje ćemo moći pozvati da se bore i umru za nas, dok će naši heroji apostoli imati posebne skillove i stvorenja koja mogu pozvati.

Trailer možete pogledati u nastavku i pokazuje kako će igra izgledati u praksi. Sea Salt dolazi ovog proljeća, no nemamo konačan datum niti cijenu na Steamu.