Napokon smo s obje noge zakoračili u rujan – mjesec početka nove školske godine, zadnjih šansa na jesenskim rokovima za ”vrijedne” studente, kraja godišnjih odmora za većinu ljudi, klimatološkog i kalendarskog početka jeseni i ono za nas najvažnije, izlaska novih, velikih igara. Početak ovog mjeseca možda ne donosi veliki broj igara, ali mislim da velika većina zna koje veliko ime nas očekuje u tjednu koji nam dolazi (naslovna slika je dovoljan hint). U ovotjednoj rubrici ”igre koje izlaze” pogledajte što nas sve očekuje:

Odmah ćemo krenuti s jednom od najiščekivanijih igara godine, a radi se, dakako, o igri Destiny 2, nastavku pucačine iz prvog lica koja je u trenutku izlaska originalne igre postala svojevrsni fenomen među igračkom populacijom. Jedna od glavnih zamjerki originalne igre bila je slabašna kampanja, lore koje je bio skriven u Grimoire kartama pa čak i nezainteresirani glas vašeg pratitelja Petera Dinklagea, a Bungie se obvezao sve to popraviti u drugom nastavku ove igre. Od nastavka možemo očekivati veći broj svjetova koje ćemo moći posjetiti, raznolikije i opsežnije online mogućnosti igre, nabrijaniju grafiku i generalno veći spektakl u samoj prezentaciji. Da sumiramo, Destiny 2 izlazi u srijedu 6. rujna za PlayStation 4, Xbox One, a trailer (ako ih ionako niste već sve pogledali) svakako pogledajte u nastavku:

 

Također u srijedu 06. rujna izlazi još jedan nastavak, a radi se o igri Knack II koji nastavlja avanture titularnog lika Knacka s kojim nam je SIE JAPAN Studio upoznao još 2013. s izlaskom trenutne generacije konzola. Iako original nije oduševio mnoge (kao što je to uobičajeno s igrama koje izlaze s novim konzolama), nastavak obećava da će popraviti sve nedostatke te će nam uz poboljšani i raznovrsniji gameplay ovoga puta omogućiti da cijelu kampanju prođemo kooperativno. Knack II izlazi ekskluzivno za PlayStation 4, a trailer za igru pogledajte u nastavku:

 

U četvrtak 07. rujna izlazi stilizirana sci-fi pucačina iz prvog lica Morphite koja snažno podsjeća na No Man’s Sky, no to možda nije i najlaskavija usporedba jer Morphite obećava imati duboko razrađenu priču s 15 planeta koji su ručno izrađeni u tu svrhu, proceduralno generirane planete za istraživanje, borbu na planetima i u svemiru i još mnogo toga. Morphite izlazi za PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC i iOS, a trailer za igru svakako ne propustite u nastavku:

 

Nintendo Switch dobit će malo ljubavi ovaj tjedan u obliku igre LEGO Worlds koji izlazi u petak 08. rujna. LEGO Worlds (koju je autor ovog teksta isprobao na recentnom sajmu gamescom 2017) igra je namijenjena onima koji žele ispuniti svoje fantazije o gradnji LEGO kockicama i koji igraču na raspolaganje stavlja ogroman broj alata i opcija. Vaša mašta u ovoj igri uistinu je jedina granica. Više o igri i ostalim LEGO naslovima pročitajte ovdje, a trailer za LEGO Worlds pogledajte u nastavku:

 

I naposljetku, za Nintendo 3DS idućeg tjedna izlazi Monster Hunter Stories, spin-off Monster Hunter serijala u kojem je uobičajeni sustav borbe zamijenjen RPG sustavom na poteze, a igra će nam omogućiti da pripitomimo određena čudovišta koja ćemo moći voditi u borbu sa sobom. Igra izlazi u petak 08. rujna, a trailer za igru pogledajte u nastavku: