Friško nakon uspjeha s remakeom legendarnog hororca Silent Hill 2 koji se u svega nekoliko dana nakon izlaska prodao u više od milijun primjeraka, poljski Bloober Team najavio je da radi na potpunom novom IP-ju. 

Cronos: The New Dawn je znanstveno-fantastični survival horor iz trećeg smješten u post-apokaliptičnu Poljsku ’80-ih godina prošlog stoljeća gdje se istočnoeuropski brutalizam susreće s retro-futurističkom tehnologijom. Priča prati Putnika (Traveler) kojeg je na misiju prepunu putovanja kroz vrijeme poslala enigmatična organizacija Kolektiv. Putnik će morati putovati u prošlost kako bi spasio ljude koji nisu preživjeli apokalipsu,a također će se morati savladati izazove postapokaliptične pustopoljine prepune vizualno impresivnih čudovišta koja će testirati našu borbenu spremnost. 

Po najavnom CGI traileru dobivamo vibru kao da su Returnal i Dead Space napravili bebu, što nam se kao fanovima obje igre itekako sviđa. Iz samog Bloobera kažu da survival horor predstavlja evoluciju i prirodni skok za njihov studio, a mi im želimo svu sreću i da nastave u novom žanru graditi svoje ime kao majstora horora. 

Izlazak Cronos: The New Dawn planiran je za PC (via Steam),  PlayStation 5 i Xbox Series X nekad tijekom iduće godine.