Volite li igre i posebice, volite li retro teme, onda ste vjerojatno čuli za izdavača Bitmap Books. Njihove knjige pored sadržaja mogu se pohvaliti i visokom kvalitetom produkcije i tiska pa ne čudi što ih vole kolekcionari, nostalgičari i svi oni koji su nekako vezani za videoigre i povijest industrije.

Ponuda mnogobrojnih zanimljivih naslova uskoro će biti bogatija za još jedno izdanje – ovaj put s temom koja će zasigurno biti zanimljiva mnogim gamerima s našeg područja – povijest nogometnih videoigara. 

A Tale of Two Halves: The History of Football Video Games stiže 17. listopada po cijeni od 43 eura za standardno izdanje, odnosno za 62 eura koliko će koštati limitirano izdanje prigodnog imena – Captain’s Edition.

Prikladno podijeljena na dva “poluvremena”, knjiga slavi četiri desetljeća nogometnih videoigara kroz 2D klasike i moderne 3D simulacije. Autor je povjesničar nogometnih igara Richard Moss, koji detaljno opisuje evoluciju bogate povijesti žanra od 1980. do 2010., sadržavajući više od 400 igara, stotine screenshotova iz igara, ​​prilagođenih ilustracija i intervjua s pionirima razvoja nogometnih igara.

Obožavatelji kultnih franšiza kao što su Sensible Soccer, FIFA, Pro Evolution Soccer i Football Manager očigledno su ciljana skupina čitatelja najnovijeg izdanja Bitmap Booksa, u kojoj je najavljen prikaz svih nogometnih igara tijekom godina, od onih nekoliko briljantnih (do puno groznih), odajući im počast svima.

A Tale of Two Halves: The History of Football Video Games također uključuje intervjue s poznatim programerima, uključujući: Andrewa Primea (Ultimate Soccer Manager), Marca Aubanela (FIFA International Soccer) i Kevina Tomsa (Football Manager), da spomenemo samo neke. Kao što smo ranije spomenuli, dostupna je u izdanjima Standard i Captain’s, dok svako izdanje ima poznatu završnu obradu visoke kvalitete izdavača Bitmap Books, zatim visoki standard tiska kao i jedinstvene elemente s temom nogometa, poput oznaka za stranice koje podsjećaju na vezice, ili kapetanske trake za ruku, koja simbolično drži knjigu sigurnu u svojem okviru.