Svemirska free-to-play online pucačina studija Bungie danas slavi svoj deseti rođendan, a mi donosimo kratki povijesni pregled ovog dugovječnog live service serijala i kako se on mijenjalo tijekom godina.

Od svojeg izlaska u rujnu 2014. godine, Destiny je osvojio srca mnogih Guardiana i stekao veliku popularnost na sceni sci-fi shootera. Tijekom početnih godina, igra je okupila bazu od preko 25 milijuna korisnika i vidjela brojne ekspanzije te mnoštvo dodatnog sadržaja. Među njima se ističu ekspanzije The Dark Below (2014.), House of Wolves (2015.) te veliko proširenje The Taken King (2015.) koje je pucačini donijelo značajne inovacije u gameplayu i ostvarilo tadašnji rekord u popularnosti. U rujnu 2016. godine stigla je četvrta ekspanzija –  Rise of Iron, dok je posljednji update stigao u ožujku 2017. godine pod nazivom Age of Triumph.

Manje od godinu dana kasnije Destiny je postao Destiny 2. Nekoliko mjeseci poslije, stigla je prva ekspanzija – Curse of Osiris, a nju je tijekom godina popratilo još sedam proširenja uključujući najnoviju – The Final Shape koja je stigla u lipnju ove godine i koja služi kao posljednje poglavlje u sagi o borbi između Svjetla i Tame.

Što je sljedeće za budućnost Destinyja i više o novom projektu kodnog imena Frontiers trebali bismo čuti već danas u popodnevnim satima.

Iako ni Bungie nije bio pošteđen otkaza koji se od prošle godine gomilaju unutar industrije igara, Destiny je tijekom deset godina zabavljao i nastavlja zabavljati milijune igrača diljem svijeta.