Izdavač Qooland Games i studio CampFire spremni su svoj open world survival inspiriran majanskom kulturom lansirati prije predviđenog datuma u lipnju što znači da će entuzijasti igara kao što su Rust, Sons of the Forest i Ark Survival Ascended moći zaigrati Soulmask za samo nekoliko dana (hvala, PCGamesN).

Razlog ranijeg lansiranja Early Accessa je odličan prijem na posljednjem Steam Next Festu gdje je Soulmask osvojio srca publike, a ističe ga njegova mapa od 64 kvadratna kilometra, osam klasa oružja, čak 75 borbenih vještina, pet stvorenja koja se mogu ukrotiti, šest bosseva, 300 građevinskih komponenti i skoro 400 drevnih relikvija koje je moguće pronaći, ističu kreatori.

Osim toga, centralna mehanika Soulmaska dopuštat će igračima da regrutiraju velike skupine NPC-ja čije vještine će moći koristiti kroz mistični sustav maski. Maske daje mogućnost zaposjedanja NPC-ja, preuzimanje tuđih tijela i transformiranje. Sustav će s Early Accessom uključivati 10 maski, a svaka od njih nudi specijalne sposobnosti kao što je nevidljivost, besmrtnost i slično.

Soulmask se još hvali korištenjem napredne umjetne inteligencije koja omogućuje automatizaciju radnji kao što su djelovanje članova klana s visokim stupnjem slobode, a u njih spadaju poljoprivreda, žetva, proizvodnja na traci za montažu, patrola baze i tako dalje.