Sinoć su Ubisoft i Lucasfilm Games otkrili da će Star Wars Outlaws koji opisuju kao “prvu igru Star Wars otvorenog svijeta” na PC, PlayStation 5, Xbox Series X|S, stići 30. kolovoza ove godine!

Outlaws je u sklopu svjetske premijere dobio novi trailer koji baca svjetlo na atmosferu koja vlada intergalaktičkim podzemljem kao i djelomičnu priču protagonistkinje Kay Vess, odmetnice čiju slobodu ćemo kupovati u društvu malenog stvorenja Nixa.

Priča ide otprilike ovako: Kay Vess, vješta kradljivica dobiva pažnju moćnog šefa podzemlja, Sliroa koji ubrzo određuje nagradu za njezinu glavu, a jedina prilika za slobodu je “izvođenje jedne od najvećih pljački svih vremena“. Na tom putovanju igrači će istraživati intergalaktičko podzemlje, upoznati različite likove, sklapati idealnu posadu za odrađivanje zadatka i preuzimati poslove od sindikata dok ih s druge strane očekuju neprijatelji i sveprisutna imperijalna sila.

Kreatori otkrivaju da će se akcija odvijati na nekim od kultnih mjesta kao što su putovat Canto Bight, Kijimi, Tatooine, Akiva i vjetrovita savana Toshara nastala u suradnji Massivea s Lucasfilmom. Vidjeli smo neka poznata lica kao što su Jabba the Hut i nekoga tko izgleda kao karbonizirani Han Solo što se čini mogućim s obzirom na to da je igra smještena između filmova The Empire Strikes Back i Return of the Jedi.

Ako je suditi po viđenom, imat ćemo svoj vlastiti svemirski brod – Trailblazer s kojim ćemo se boriti u visinskim obračunima kao i mogućnost istraživanja Outer Rima na speederu.

Star Wars Outlaws izlazi ovog ljeta, a moguće ga je prednaručiti u standardnom, Gold i Ultimate izdanju koji donose posebne dodatke te mogućnost igranja tri dana unaprijed.