Poljski razvojni tim 11 bit Studios najavio je da njihova nagrađivana antiratna survival igra This War of Mine idući mjesec 10. svibnja dolazi i na konzole PlayStation 5 i Xbox Series X|S u poboljšanom remasteriranom next-gen izdanju pod nazivom This War of Mine: Final Cut.

Samo poboljšano izdanje igre s podnaslovom Final Cut inače je već dostupno na PC-ju još od studenog 2019. godine i to putem platformi Steam, GOG i Humble Store (te u standarnom izdanju za Epic Games Store), no ovoga svibnja po prvi će puta biti prilagođeno i unaprijeđeno za novu generaciju konzola PlayStation i Xbox, pri čemu će isto to izdanje 10. svibnja biti lansirano i na PC dućanu Microsoft Store te će postati dostupno i kroz pretplatu na PC Game Pass i Xbox Game Pass.

Također, postojeća DLC ekspanzija This War of Mine: Stories koja se sastoji od tri zasebne narativne epizode od prije je dostupna za PC i stare konzole, a 10. svibnja i ta ekspanzija dolazi na konzole PlayStation 5 i Xbox Xbox Series X|S, pri čemu će vlasnici novih konzola remasteriranu ekspanziju moći kupiti zasebno ili u još kompletnijem paketu prigodno nazvanom This War of Mine: Complete Edition.

Povodom najave next-gen izdanja svoje antiratne uspješnice, 11 bit Studios nas je podsjetio na svoju nedavnu humanitarnu akciju kojom su zaradu od igre This War of Mine nedavno donirali Ukrajinskom crvenom križu i ratom pogođenim civilima iz Ukrajine, a taj sentiment istaknuli su i danas. “Poruka i teme koje postoje unutar This War of Mine su, nažalost, postale brutalno živopisne i relevantne posljednjih mjeseci“, rekao je izvršni direktor studija 11 bit Przemek Marszal u priopćenju za javnost.

Vjerujemo da je posebno važno educirati ljude o stvarnosti rata upravo sada, dok je njegova užasna stvarnost postala svakodnevna borba za ljude koji su nam bliski. Ponosni smo što nam je nedavno prikupljanje sredstava za This War of Mine pomoglo da stvorimo val spontane pomoći žrtvama rata u Ukrajini i nadamo se da ćemo moći dalje širiti našu antiratnu poruku s This War of Mine: Final Cut.”, zaključio je Marszal.

Tvorci Frostpunka prelaze na Unreal Engine, pokazali teaser za novi mračni next-gen projekt

U drugim, malo vedrijim vijestima podsjećamo da je 11 bit Studios prošle godine najavio dvije nove igre na kojima trenutno aktivno rade. Prva od njih je Frostpunk 2 – nastavak uspješne i teške survival city-building strategije. Druga igra nosi kodni naziv Project 8 te o njoj nemamo nove informacije još od inicijalne najave iz prosinca prošle godine, kada je otkriveno da je to uzbudljivi next-gen projekt kojega rade u Unreal Engineu 5 i koji će se odvijati u mračnom i misterioznom svijetu prepunom atmosfere.

O tom novom projektu nismo saznali novosti ni kada je 11 bit Studios ponovno nakratko spomenut početkom ovoga mjeseca na velikom službenom Epic Gamesovom lansiranju Unreal Enginea 5 kao jedan od sedamdesetak studija koji aktivno rade u novom Epicovom pokretaču. Stoga se nadamo da ćemo više informacija saznati ove godine, što je 11 bit i obećao još u prosincu sljedećom izjavom: “Više informacija o novim projektima koje razvijamo u Unrealu u 11 bit Studiosu i vanjskim kompanijama izdavačkog ogranka otkrit ćemo tijekom 2022.“.