Najveća znanstveno-fantastična kovencija na ovim prostorima ponovno, kao i svako proljeće, otvara svoja vrata svim zaljubljenicima u znanstvenu-fantastiku. 39. po redu SFerakon održava se od 12. do 14. svibnja u prostorijama FER-a, a i ove godine nas očekuje prava poslastica puna raznovrsnog znanstveno-fantastičnog sadržaja u više različitih medija.

SFeraKon ove godine ima iznimno bogat program s preko 150 točaka, a posebno valja naglasiti i tri počasna gosta: Justynu Annu Barys, nizozemsku znanstvenicu koja radi u Europskoj svemirskoj agenciji, a na SFeraKon dolazi s predavanjem Overview of the MELiSSA project”. Književnik James Lovegrove održat će tri predavanja u kojima će pričati o svojoj književnoj karijeri, fenomenu Sherlocka Holmesa te o korijenima superjunaštva koja seži čak u 19. stoljeća. Posljednji počasni gost ove godine je domaći strip umjetnik Dalibor Talajić koji će održati predavanje “Život na papirima u kojem će pričato o procesu izrade stripa, o tretmanu različitih žanrova te o razlici između autorskog stripa i industrijskog stripa. Kompletni program SFeraKona 2017. možete pogledati ovdje.

Očekuje nas i bogati znanstveno-fantastični filmski program, cijeli ocean maštovitih cosplayera i njihovo natjecanje te još mnogo mnogo toga. Za više informacija definitivno posjetite službeni web. I naravno, vidimo se na 39. SFeraKonu!