Ovotjedni popis igara koje izlaze u narednom tjednu otvaramo u novom mjesecu. Siječanj je brzinski nestao s kalendara, a u svega petnaestak dana svoje druge polovice dostavio je nove igre od kojih posebno izdvajamo Scott Pilgrim vs. The World: The Game – Complete Edition, Everspace 2, Hitman 3, Encodya i The Medium. U novom tjednu stižu nam Destruction AllStars, Werewolf: The Apocalypse – Earthblood, Blue Fire, Nuts te PC izdanje Nioh 2 – The Complete Edition, uz The Neoh Collection za PS5.

Destruction AllStars – 2. veljače

“Destrukcija žestokih vozila u arenama”, mogao bi biti kratki opis ove igre. Uzbudljiva borba za volanom, bježanje i ometanje drugih vozača, krađa i razaranje vozila drugih igrača, uz brdo kozmetičkih opcija – to je u kratkim crtama Destruction AllStars, ekskluziva za PlayStation 5 koja će svim pretplatnicima na servis PlayStation Plus biti dostupna od sutra, pa naredna dva mjeseca. 

Platforme: PlayStation 5
Razvojni studio: Lucid Games
Izdavač: Sony Interactive Entertainment
Cijena: besplatno (za vlasnike pretplate na PS+)

Werewolf: The Apocalypse – Earthblood – 4. veljače

Akcijski RPG kreiran od strane development tima Cyanide i izdavača Nacon druga je videoigra razvijena po uzoru na serijal The Apocalypse, RPG tabletopa iz puno rasprostranjenije kolekcije World of Darkness. 

Setting igre smješten je u univerzum World of Darknessa, u kojem se nadnaravna bića bore za vlast. Gaia – Zemlja polako umire  i gubi kontrolu nad Wyrmom, kozmičkom silom propadanja i uništenja. Zbog toga na scenu stupa naš heroj koji se može transformirati u tri oblika – osnovni kao čovjek Cahal s kojim je moguće voditi interakciju i dijaloge, vuk za napadanje i istraživanje te vukodlak Crinos za ultimativnu razbijačinu.

Platforme: PC, PlayStation 4 i 5, Xbox One, Xbox Series X/S
Razvojni studio: Cyanide
Izdavač: Nacon
Cijena: 36 eura (PC prednarudžba)

Blue Fire – 4. veljače 

Na putovanje propalim svijetom Penumbre, njegovim brojnim neprijateljima i zagonetkama krenut ćemo u izazovnoj 3D platformerskoj indie avanturi Blue Fire. Na našem ćemo putu ovladati tehnikama preciznog pomicanja lika jer ćemo samo tako moći skupiti vrijedne skrivene nagrade i poraziti opasne neprijatelje različitih borbenih stilova.

Platforme: PC, Nintendo Switch
Razvojni studio: ROBI Studios
Izdavač: Graffiti Games
Cijena: 18$ (Nintendo Switch verzija)

NUTS – 4. veljače

Ova simpatična vizualna indie avantura razveselit će sve fanove malenih vjeverica. U igri NUTS skriveni ćemo pratiti te vješte male životinje, evidentirati njihova skladišta orašastih plodova i otkriti zašto se u posljednje vrijeme ponašaju potpuno drugačije no inače. Sami gameplay sastoji se od nadzora i potrage te analiziranja, a dodatno ga krasi specifični vizualni stil s jedinstvenim zagonetkama.  

Platforme: PC, Nintendo Switch
Razvojni studio: Joon, Pol, Muutsch, Char, Torfi
Izdavač: Noodlecake
Cijena: 19.99$ (Nintendo Switch verzija)

Nioh 2 – The Complete Edition – 5. veljače

Complete Edition Nioha 2 donosi sav sadržaj originalne igre uz 3 DLC ekspanzije: THe Tengu’s Disciple, Darkness in the Capital i The First Samurai koje će nas odvesti kroz početak, sredinu i kraj Heianskog perioda. PC verzija ovog souls-like akcijskog RPG-a donosi mogućnost igranja u 4K rezoluciji s uključenim HDR-om,  podrškom za ultra-wide monitore sa 144Hz, ali i opciju za zaključanih 60, odnosno 120 FPS-a. 

Platforme: PC
Razvojni studio: Team Ninja
Izdavač: Koei Tecmo
Cijena: 59.99 eura

Na popis igara dodat ćemo i The Nioh Collection, ekskluzivni komplet za PlayStation 5 u kojem se nalaze Nioh i Nioh 2 sa svih 6 ekspanzija koji donosi ultra brza učitavanja i mogućnost igranja u 120FPS-a. Datum izlaska je također 5. veljače.