Iako je 11 bit studios trenutno poznat po fantastičnom Frostpunku, ista ekipa se može pohvaliti svojim manjim ali u isto vrijeme odličnim naslovima koje su samostalno razvili i izbacili na tržište. No, 11 bit nije samo razvojni studio – svoj izdavački kišobran ponudili su drugim razvojnim timovima kako bi svoje projekte lakše izbacili na tržište.

Tijekom ovogodišnjeg gamescoma iza zatvorenih vrata smo saznali da njihove najznačajnije igre dolaze na hibridnu konzolu Nintendo Switch, a uz informacije smo, kako to obično biva, uzeli Switch u ruke te isprobali nove verzije starijih igara, ali i neke nove igre koje tek trebaju  izaći.

This War of Mine

This War of Mine na Nintendo Switch dolazi na zimu 2018. godine kao This War of Mine: Complete Edition. This War of Mine je veoma mračna igra koja prati grupu civila koja se suočava s posljedicama rata te im je glavni cilj preživjeti u opkoljenom gradu. Ova verzija igre će sadržavati This War of Mine: Anniversary Edition, TWoM Stories: Father’s Promise i The Little Ones DLC sadržaj, a ekipa iz 11 bit Studiosa ponosno govori kako će sav naknadni sadržaj za igru biti potpuno besplatan.

Beat Cop

Iako je Beat Cop već na tržištu za PC (Windows, Linux i Mac), igra će ove jeseni izaći na platformama PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch . U ovoj igri upravljate policajca Jacka Kellyja koji živi i obavlja svoju dužnost na ulicama New Yorka. Šef vas tretira kao da ste posljednja vreća smeća, rastali ste se od žene te vam sad doslovno trga novac iz ruku, a lokalna mafija želi vašu glavu na tanjuru. Zvuči kao super život. Bilo kako bilo, Beat Cop je jedna od najatmosferičnijih pixel art igara na tržištu, a naše iskustvo na Nintendo Switchu je bilo i više nego odlično. Smatramo da je ovo najbolji način za iskusiti ovakvu igru budući da vam daje slobodu odabira hoćete li ju igrati na velikom ili malom ekranom.

Moonlighter

Igrajući Moonlighter na Nintendo Switchu, kroz glavu nam je prolazila samo jedna misao: “Ovo je odlično.” Prekrasne boje, veoma izazovna težina i podosta zanimljiv koncept jednostavno vrište za pažnjom. Imajte na umu da ovu igru uspoređuju sa igrama poput Stardew Valley, Dark Souls i Binding of Isaac što je, kad joj malo posvetite vremena, stvarno istina. Moonlighter na Nintendo Switch dolazi ove jeseni.

Children of Morta

Children of Morta prva je igra na ovoj listi koja se još uvijek nije pojavila na tržištu. Kako god bilo, ovaj naslov će pratiti obitelj Bergson koja već generacijama i generacijama čuva planinu Morta. Generacija u kojoj će se igrač pronaći suočit će se s dosad najopasnijim izazovom – sile zla se šire planinom i pretvaraju ju u nasilno mjesto puno čudovišta.

U ovoj igri će te otkriti veoma zanimljivu povijest obitelji Bergson te iskorištavati mogućnosti svakog člana zbog njihovih posebnih, ali simboličnih vještina. Otac će tako imati mač i štit što će igračima davati do znanja da se radi o ocu koji brani svoju familiju štitom, ali isto tako ponekad mora napasti nekoga radi sigurnosti, a njegov sin će biti razigran te će na neki način za svoje napade i obranu koristiti stealth.

Tijekom igre upoznat ćemo i ostale članove obitelji te imati priliku posjetiti radionu ujaka Bena i bake Margaret što će igračima pomoći kako bi si napravili raznolike predmete i napitke za lakše putovanje.

Dizajn ove igre je veoma zanimljiv, a ekipa iz 11 bit Studiosa nam je potvrdila da sve ima svoje značenje, čak i obični kućanski predmeti poput tepiha, a takvih sitnih detalja je zaista mnogo.

Valja napomenuti da kad smo igrali Children of Morta na Nintendo Switchu, primijetili smo veoma sitno korisničko sučelje, no ekipa koja je bila tamo nam je potvrdila da rade na izmjenama istoga kako bi korisničko iskustvo na Nintendo Switchu bilo što bolje.

Children of Morta na Nintendo Switch, PC, PlayStation 4 i Xbox One dolazi u prvom kvartalu 2019. godine.