Prije nešto manje od dvije godine razvojni tim Warm Lamp Games je uz pomoć izdavača Alawar Premium igračima omogućio da zaigraju njihov prvi projekt, Beholder. U ovoj ste strategiji igrali kao novo postavljeni kućepazitelj u totalitarističkoj državi, a zadatak je bio špijunirati ljude koji žive tamo i odlučiti želite li ih cinkati ili im pomoći. Igra je postigla solidan uspjeh, pa je ista kombinacija timova odlučila prije sedam mjeseci najaviti nastavak jednostavno nazvan Beholder 2.

U odnosu na original, ova igra mijenja izgled i zbog toga ćete igrati u 3D-u, a evo što producent ima reći o njoj: “Beholder 2 prikazuje drugu stranu orvelijanske distopije zvanu The Ministry. Iako smo odlučili nastaviti s bogatim pričama, etičkim i moralnim odlukama i nekoliko završetaka, ovog smo puta povećali ukupnu količinu apsurda”.

Svi igrači koji posjeduju originalnu igru mogu putem Steama zaigrati zatvorenu betu i po želji dati timovima povratne informacije, a ako niste kupili Beholder i želite sudjelovati možete se zaputiti na službene stranice i ostaviti svoje podatke nakon čega ćete dobiti instrukcije za preuzimanje. Konačna verzija igre trebala bi izaći do kraja godine, a kad prikupe dovoljno povratnih informacija i naprave onakvu igru kakvu žele, timovi će objaviti točan datum.