Jučer je na stranicama Microsofta iz Poljske objavljena vijest koja bi mogla razveseliti sve korisnike konzola Xbox One.

Naime, korisnici bi uskoro u svoj Xbox One mogli priključiti miš i tipkovnicu i koristiti ih za pretraživanje interneta, surfati socijalnim mrežama, koristiti Office aplikacije, ali i spojiti svoju kameru i streamati snimku putem Mixer aplikacije u Full HD rezoluciji.

Vijest je brzo uklonjena sa stranice, ali su neki portali uspjeli kopirati tekst i prevesti ga putem google prevoditelja koji se nalazi u nastavku teksta.

“Neki igrači preferiraju osvojiti virtualni svijet s kontrolerom u rukama. Ostali, prije svega, cijene preciznost miša. Međutim, ostali ne mogu zamisliti igranje na bilo čemu osim tipkovnice. Od sad, vlasnici konzola Xbox One (uključujući modele S i X) mogu izabrati ove dodatke i odlučiti sami za sebe što će koristiti. PC Master Race? Zahvaljujući podršci za tipkovnicu, mi već sad uspješno možemo pričati o Xbox Master Raceu!”

Microsoft je očito veoma ponosan na podršku miša i tipkovnice, iako se mnogim korisnicima drugih platformi neće svidjeti izbor njihovih riječi.

Mi ćemo definitivno popratiti vijesti vezane za ovaj zanimljivi update i informirati vas o tome kad točno podrška za miš i tipkovnicu dolazi na Xbox One.