Studio koji nam je prethodno donio Left 4 Dead na zanimljiv je način “objavio” da radi na nenajavljenom AAA nastavku jedne globalno poznate FPS franšize – preko oglasa za posao.

Turtle Rock Studios, nekada dio korporacije Valve i tada poznat kao Valve South, zaslužan je za naslove kao što su Left 4 Dead, Counter-Strike: Source i Half-Life 2: Deathmatch, ali i drugi. Još 2011. godine odvojili su se od Valvea i postali samostalan studio, te je njihov najpoznatiji samostalni naslov – asimetrični multiplayer FPS Evolve.

Premotajmo “natrag” na 2018. godinu i imamo nedavno objavljeni oglas za posao i poziciju Senior Level Designera u Turtle Rock Studiosu. Oglas je primijetio jedan od članova foruma ResetEra, a u njemu se traži iskustvo rada na modernim FPS engineima te na kompetitivnim i AAA akcijskim naslovima u žanru FPS-a.

Dakako, onaj najsočniji, te vama i nama najinteresantniji dio sami je početak oglasa, u kojemu su naglasili da će odabrani veteran level designa raditi na nenajavljenom AAA naslovu globalno poznate franšize. S obzirom da i dalje nije poznato o kojoj igri se radi ali je stavljen naglasak na kompetitivnost i FPS, možemo samo spekulirati o kojem multiplayer FPS-u se radi.

Jesu li im to iz Valvea odobrili rad na dugo očekivanom trećem nastavku franšize Left 4 Dead ili se radi o nastavku Evolvea koji je pod izdavaštvom 2K Gamesa ili, pak, o nekom sasvim trećem projektu i suradnji s još jednim velikim izdavačem, ostaje vidjeti.