Vlasnici Xbox One i Switch konzola već neko vrijeme mogu zajedno uživati u trenutno najpopularnijoj igri, battle royaleu Fortnite. Microsoft i Nintendo su odlučili omogućiti cross-platform igranje kako bi se igrači mogli zabavljati neovisno o tome na kojoj konzoli igraju, a do sada je Sony odbijao pridružiti se tom tulumu. Rekli su kako im to nije u planu i kako im je uvijek bio prioritet igračima pružiti najbolju moguću platformu za igranje.

Danas se sve to mijenja, budući da se Sony predomislio i sada, upravo za tu igru kreće cross-platform podrška u beti. Osim što je to jako lijepa vijest za sve one koji se igraju na PlayStationu 4, odlična je vijest i za igraću industriju općenito jer od danas, po prvi puta, igrači koji se igraju na bilo kojoj od te tri platforme mogu zajedno uskočiti u multiplayer i međusobno se napucavati. Evo kako su došli do te odluke:

“Nakon opsežnog procesa evaluacije SIE se odlučio na podržavanje cross-platform značajki za određene sadržaje drugih izdavača. Znamo da su PS4 igrači s nestrpljenjem čekali novosti i cijenimo strpljenje koje nam je zajednica pružila dok smo mi tražili rješenje za ovaj problem. Prvi korak je otvorena beta koja započinje danas s Fortniteom i koja će omogućiti cross-platform gameplay, napredak i trgovinu između sljedećih platformi – PlayStation 4, Android, iOS, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows i Mac operativne sustave. Na betu gledamo kao priliku za provesti testiranje koje će osigurati da je cross-platform igranje na PlayStationu  najbolje moguće, imajući na umu korisničko iskustvo iz tehničke i društvene perspektive”, napisao je predsjednik SIE-a, John Kodera.

Za kraj se osvrnuo na poslovnu stranu ove odluke i rekao kako se radi o velikoj promjeni za Sony Interactive Entertainment, te da u skladu s time diljem kompanije smišljaju kako će što bolje podržati ovu promjenu. Kada budu imali više detalja, podijelit će to s igračima, a ako želite biti u toku, savjetuje da pratite službeni blog i društvene mreže.