Prošlog mjeseca procurile su prve informacije vezane uz PES 2019, a sada je Konami odlučio sve karte staviti na stol. Kako ovogodišnja verzija igre neće imati licencu za Ligu prvaka (istekla su prava koja je Konami ekskluzivno imao), prema riječima izdavača PES 2019 će imati više licenci za druge lige kao i više partnerstva s nogometnim klubovima. Zasad nisu rekli o kojima se točno radi, ali je poznato da se na naslovnicama nalaze Philippe Coutinho i David Beckham.

Što se promjena u gameplayu tiče, razvojni je tim pripremio čak 11 novih skill igara čime je njihov ukupan broj narastao na 39. Uz to ćete moći pratiti umor igrača koji će utjecati na njihovo ponašanje i samu igru, a kada su stvarno premoreni, animacijom će vam to dati do znanja. Igrači će također sada na više načina slaviti svoje pogotke, mreže su dobile poboljšanu fiziku i imat ćete opciju brzih zamjena igrača kada je lopta u autu.

Za kraj, Konami je spomenuo promjene za myClub. Karte imaju potpuno novi dizajn i ubacili su nešto što su nazvali “high performance players” koji se dijele na legendarne igrače i najbolje tjedne igrače. Druga novost za myClub jesu tjedne utakmice u PES Leagueu kroz koje ćete mijenjati divizije i pozicije ovisno o učinku i dobivati nagrade ako uspijete doći do prvog mjesta.

PES 2019 prodavat će se u tri verzije – standardna, David Beckham i Legend – a što se u kojoj nalazi možete proučiti ovdje. Igra izlazi 30. kolovoza za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Ispod teksta možete pogledati prvi trailer, dok se sve ostale informacije nalaze na službenim stranicama.