Vlasnici Microsoftove konzole Xbox One uskoro će određene igre moći, osim s kontrolerom, zaigrati s mišem i tipkovnicom. Vijest je to koju je otkrio šef Xboxa Phil Spencer tijekom najnovije epizode Inside Xboxa.

Spencer je svim zabrinutima odmah dao do znanja kako će isključivo developeri odlučivati hoće li implementirati podršku za miš i tipkovicu u svoje igre, te da se fanovi pucačina ne moraju bojati kako će ih odjednom nadmašiti njihovi kolege koji koriste “miš i tipkovnicu”.

Logika iza uvođenja podrške za miš i tipkovnicu dolazi iz želje da se developerima pruži što veća sloboda, ali i da Xbox One možebitno postane dom nekim žanrovima koji su skoro pa neigrivi s klasičnim kontrolerom. Razmišljajte u vidu strategija, raznih strateških simulacija, itd.

Prva igra koja će dobiti podršku za miš i tipkovnicuje Warframe, i to već u listopadu, odnosno idući mjesec. Spencer je rekao kako su izrazito ponosni što će upravo s Warframeom i razvojnim studijem Digital Extremes baciti u implementaciju značajke koju vlasnici Xboxa One već jako dugo priželjkuju.