VR uređaji mogli bi biti budućnost videoigara, ali ta budućnost predstavlja velik izazov za hardver trenutne generacije. Jedan od najočekivanijih headseta za virtualnu stvarnost, PlayStation VR, neće se moći pokretati samo koristeći tehničku snagu PlayStationa 4, već će trebati malo pomoći sa strane. Kako bi tečno prikazivao 1080p rezoluciju u vidnom polju od 100 stupnjeva i 120Hz refresh rateom, PlayStation VR će se pokretati pomoću zasebne procesorke jedinice koju Sony skraćeno naziva PU. Jedinica će zahtjevati dodatan izvor struje, ali pretpostavljamo da osim toga neće biti prevelik problem za instalaciju i korištenje.

Još nije objavljena maloprodajna cijena uređaja koji se donedavno nazivao Project Morpheus, ali pretpostavljamo da bi ovaj dodatni procesor mogao zamjetno podići proizvodnu i prodajnu cijenu PlayStation VR-a.

Izlazak PlayStation VR-a očekujemo tokom 2016., a najnovije vijesti o specifikacijama i tehničkim mogućnostima uređaja možete vidjeti na snimci prezentacije koju je održao Sonyjev menađer Ram Madhavan na ovogodišnjoj Unite konferenciji: